Жаңалықтар
Артқа оралу

Гастрономиялық туризм: Қазақстанның аспаздық дәстүрлері бойынша Дәмді саяхаттар
2023-08-081992
Қазақстан-Тарих пен мәдениетке бай ел, ол өмірдің барлық аспектілерінде, соның ішінде ас үйде де көрініс табады. Қазақ ұлттық тағамдары халықтың салт-дәстүрлері мен әдет-ғұрыптарының жарқын көрінісі болып табылады, ол қарапайым және қолжетімді өнімдерді талғампаз дәммен үйлестіреді.
Қазақстандағы гастрономиялық туризм-бұл туризмнің салыстырмалы түрде жаңа түрі, бірақ ол қазірдің өзінде танымал бола бастады. Әр түрлі елдерден келген туристер Қазақстанға оның аспаздық дәстүрлерімен танысу, дәстүрлі тағамдар мен сусындардың дәмін тату, сондай-ақ елдің мәдениеті мен тарихы туралы көбірек білу үшін келеді.
Қазақ ұлттық тағамдарының өзіндік ерекшеліктері мен тән тағамдары бар.
Міне, олардың кейбіреулері:
Бешбармақ-бұл кесектерге кесілген қайнатылған ет және ұн мен судан жасалған кеспе болып табылатын Қазақстанның ұлттық тағамы. Бешбармак әдетте сорпамен, қызанақ пен шөптен жасалған тұздықпен, сондай-ақ қуырылған пияз, картоп, сәбіз және т. б. сияқты әртүрлі қоспалармен бірге беріледі.
Қазы-арнайы рецепт бойынша дайындалған жылқы етінен жасалған шұжық. Қаздар әдетте тілімдерге кесіліп, нанмен немесе шелпекпен бірге беріледі.
Шорпа-қой, сиыр немесе жылқы етінен жасалған ет сорпасы. Шорпа әдетте кеспе, картоп, сәбіз және пиязбен бірге беріледі.
Қуырдақ-бұқтырылған ет, картоп, сәбіз және пияздан жасалған тағам. Қуырдақ әдетте шелпекпен беріледі.
Наурыз көже-жеті табиғи элементті бейнелейтін жеті ингредиенттен дайындалатын Қазақстанның ұлттық тағамы. Наурыз көже әдетте Наурыз мерекесіне дайындалады.
Дәстүрлі тағамдардан басқа, Қазақстанда әлемнің еуропалық, шығыс және басқа да тағамдарынан дәм татуға болады. Қазақстанның ірі қалаларында түрлі тағамдар ұсынатын көптеген мейрамханалар бар.
Қазақ асханасын тамашалау үшін Қазақстанның дәстүрлі мейрамханаларының біріне баруға болады. Мұндай мейрамханалар дәстүрлі рецепт бойынша дайындалған тағамдарды ұсынады.
Сондай-ақ, қазіргі заманғы орындаудағы қазақ тағамдарын ұсынатын заманауи мейрамханалардың бірінде қазақ тағамдарын көруге болады.
Сонымен қатар, қазақ тағамдарын Қазақстанда өтетін түрлі фестивальдар мен жәрмеңкелерде тамашалауға болады.
Қазақстанда гастрономиялық турлар барған сайын танымал бола түсуде. Мұндай турлар туристерге Қазақстанның аспаздық дәстүрлерімен, сондай-ақ елдің мәдениеті мен тарихымен танысуға мүмкіндік береді.
Қазақстандағы гастрономиялық турлар әдетте дәстүрлі мейрамханаларға, базарларға, фермерлік шаруашылықтарға баруды, сондай-ақ дәстүрлі тағамдарды дайындау бойынша шеберлік сыныптарына қатысуды қамтиды.

Kazakh Tourism агротуризм өнімдері бойынша әдістемелік нұсқаулық әзірледі.
Kazakh Tourism агротуризм өнімдері бойынша әдістемелік нұсқаулық әзірледі.

Kazakh Tourism Ақмола облысының агротуризмі бойынша алғашқы жолсілтемені әзірледі
Kazakh Tourism Ақмола облысының агротуризмі бойынша алғашқы жолсілтемені әзірледі

Қазақстан 2024 жылғы Ораза айт (Eid al Fitr) кезінде БАӘ туристері барғысы келетін елдердің көшін бастады
Қазақстан 2024 жылғы Ораза айт (Eid al Fitr) кезінде БАӘ туристері барғысы келетін елдердің көшін бастады